FAQ

Här har vi sammanställt svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret du söker så är du välkommen att kontakta oss på 08-520 277 07 eller info@bilenkelt.se

Kan jag använda bilen medans ni säljer den?

Ja, du får använda bilen precis som vanligt. Vi har utformat vår tjänst så att det ska vara så smidigt som möjligt för dig.

Kan köparen provköra bilen innan försäljningen?

Om du väljer att låta oss sälja bilen åt dig så kommer ingen provkörning att ske innan försäljningen. Våra kunder köper bilen osedd och litar på vår garanti att bilen är i utlovat skick.

Varför ska jag anlita er?

Vi har byggt upp en helt digital tjänst och i kombination med ett kostnadseffektivt arbetssätt så har vi skalat av alla onödiga kostnader och det innebär att du får bättre betalt.

Vad tar ni för ansvar?

Vi har utformat tjänsten för att du ska slippa göra jobbet och ta ansvar. Det ska vara riskfritt för dig att sälja bilen. När bilen är såld så tar vi ansvar för eventuella reklamationer och annat som rör bilen.

Jag har lån på bilen, kan ni hjälpa mig då?

Ja, det är väldigt vanligt idag att man har ett billån eller leasing så det är inga problem för oss. Vi löser skulden och betalar mellanskillnaden till dig.

Hur kan tjänsten vara kostnadsfri för mig som säljare?

Det är köparen som betalar en mindre avgift till oss och därför kan vi erbjuda tjänsten kostnadsfritt för dig som säljare.

Hur sker ägarbytet?

När du har fått betalt och har pengarna på ditt konto så skickar du ditt registreringsbevis till oss. Vi har avtal med Transportstyrelsen och registrerar ägarbytet digitalt i deras system.

Tips innan du säljer din bil

Rekond

Se till att tvätta och städa bilen ordentligt innan du lägger ut en annons. Detta gör bilen mer attraktiv och gör det enklare att få till en lyckad försäljning

Dokument

En av de absolut vanligaste frågorna man får gällande bilen är hur servicehistoriken ser ut. Säkerställ så att du har alla protokoll och/eller servicebok.

Skick

Säkerställ så att bilen är i gott skick och att eventuella brister åtgärdas innan försäljning. Säljer du en bra bil så får du också bra betalt!

Anlita oss

Funderar du på att sälja din bil? Kontakta oss innan så hjälper vi dig att få till en lyckad försäljning. Inom kort kommer du även kunna ladda ner vår guide till en lyckad bilförsäljning här.