FAQ

Här har vi sammanställt svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret du söker så är du välkommen att kontakta oss på 08-520 277 07 eller info@bilenkelt.se

Köper ni alla bilar?

Vi köper din bil oavsett märke eller modell. Vi köper i första hand bilar som är svensksålda, max 10 år gamla och har gått under 17.000 mil.

Löser ni mitt befintliga billån?

Ja, vi löser eventuella lån på din bil och betalar ut resterande belopp direkt till ditt konto. Pengarna ser du alltid direkt.

Löser ni min företagsleasing?

Ja, vi löser din leasing och betalar ut resterande belopp direkt till ert konto. Pengarna ser ni alltid direkt.

Hur hämtar ni min bil?

Vi hämtar upp bilar inom hela Sverige helt kostnadsfritt. Tillsammans planerar vi in en upphämtningstid som passar er, därefter kommer en av våra transportörer till er.

Behöver jag tvätta och städa bilen?

Nej, lämna bilen som den är. Vi fixar med allt det tråkiga åt er! 

Gör ni prisavdrag?

Så länge du har beskrivit bilen korrekt så får du alltid samma summa som vi har erbjudit dig tidigare. Vi tar alltid hänsyn till bilens ålder och miltal vilket gör att vi alltid accepterar ett visst slitage.

Hur sker ägarbytet?

Vi har avtal med Transportstyrelsen och registrerar ägarbytet digitalt i deras system. Vägtrafikregistret uppdateras helgfria vardagar klockan 19:30. 

Tips innan du säljer din bil

Rekond

Se till att tvätta och städa bilen ordentligt innan du lägger ut en annons. Detta gör bilen mer attraktiv och gör det enklare att få till en lyckad försäljning

Dokument

En av de absolut vanligaste frågorna man får gällande bilen är hur servicehistoriken ser ut. Säkerställ så att du har alla protokoll och/eller servicebok.

Skick

Säkerställ så att bilen är i gott skick och att eventuella brister åtgärdas innan försäljning. Säljer du en bra bil så får du också bra betalt!

Anlita oss

Funderar du på att sälja din bil? Kontakta oss innan så hjälper vi dig att få till en lyckad försäljning. Inom kort kommer du även kunna ladda ner vår guide till en lyckad bilförsäljning här.